Nordens största kulturevenemang

Bokmässan har arrangerats i Göteborg sedan 1985 och är idag Nordens största kulturevenemang. Bokmässan 2024, den fyrtionde i ordningen, har särskilt fokus på Sápmi och Rymden. Under en av kvällarna transformeras mässhallen till klubbkonceptet Bokmässan by night. Läs mer om årets spännande program på bokmassan.se.

Restauranger och barer nära Svenska Mässan

Det finns gott om restauranger, kaféer och barer på Svenska Mässan och hotelle Gothia Towers som ligger i direkt anslutning till mässan: restaurang Heaven 23 med utsikt över hela Göteborg, New York-inspirerade Corner och bistron West Coast där du bland annat kan få den klassiska räkmackan. Vill du också upptäcka resten av Göteborgs spännande utbud av restauranger? Kolla in våra guider till charmiga vinbarer, nyöppnade restauranger, hantverksbryggerier och området i närheten – Evenemangsstråket.

Litteraturens Göteborg

Upptäck Göteborg genom litteraturen! Läs mer om stadens litterära platser, bokhandlar och evenemang.

Välkommen till kulturhösten i Göteborg

Förutom Bokmässan bjuder Göteborg på en hel höst av kulturupplevelser. Besök konstbiennalen GIBCA, se dans, opera och musikaler på Göteborgsoperan, boka en konsert med Sveriges nationalorkester Göteborgs symfoniker eller teater på någon av Göteborgs många teatrar. Missa inte heller att kolla in höstens utställningar på Göteborgs museer och konsthallar.