Sommar för hela familjen

I Göteborg finns en mängd aktiviteter som passar barn i alla åldrar – spana in vår upplevelseguide som är fylld till brädden med både klassiker och nykomlingar. Vi har även listat restaurangerna som barnen brukar gilla lite extra. Självklart har vi också en guide till Göteborgs mest hundvänliga ställen.

I vår guide till budgetvänliga sommartips hittar du till hängvänliga sommargator, nya spännande sätt att upptäcka Göteborg och en lista på gratisaktiviteter.

I sommarvärmen kan det vara skönt att svalka av sig. Vi har valt ut fem badplatser för fem olika badtyper i vår nya badplatsguide.

Göteborgs skärgård har en mängd upplevelser att bjuda på i sommar. Credit: Peter Kvarnström

Sommar i skärgården

Med Let’s Boat kan du upptäcka Göteborg från vattnet i din egen takt. Credit: Happy Visuals

Sightseeing-sommar

Folk minglar och dricker öl på innergård där ett jazzband spelar.
Upplev den bubblande atmosfären på någon av Göteborgs många uteserveringar i sommar. Credit: Hugo Hall

Ät och drick gott i solen

Göteborg är känt för sin härliga avslappnade atmosfär, och under sommaren upplever du den bäst på stadens bubblande uteserveringar. Här guidar vi dig till charmiga uteserveringar och takbarer med storslagen utsikt. Det finns även gott om saluhallar, delikatessbutiker och parker för alla picknicksugna!

Varmt i solen? Svalka dig med en glass från något av stadens populära glasskaféer – i Göteborg står hantverk och lokala råvaror högt i kurs.

Upper House är en av Göteborgs lyxiga spa-anläggningar där du kan koppla av i sommar.

Lyxa till det i sommar

Boutiquehotell, Michelinrestauranger, spännande viner, nyfångade skaldjur och spaupplevelser med extra allt – i Göteborg finns det gott om tillfällen att unna sig något extra. I den här guiden har vi samlat allt för dig som vill sätta guldkant på sommaren!

Trädgårdsvisningar på Tjolöholms slott var ett populärt evenemang under sommaren 2021.

Sommar-evenemang

Go City Göteborg

Vill du besöka flera sevärdheter under ditt besök i Göteborg? Go City Göteborg-passet kan ge dig tillgång till några av de mest eftertraktade sevärdheterna, samtidigt som du sparar upp till 50 procent rabatt på inträdespriset. Passet är verksam i över 30 städer över hela världen och är till för att förenkla hur du upplever en stad. Oavsett om du vill se Göteborg via en Paddan-båttur eller vill fördjupa dig i de uppslukande museerna, inklusive Universeum eller Maritiman, erbjuder Go City dessa sevärdheter plus 25 andra platser i Göteborg.